HASTANEMİZDE İZOKİNETİK CİHAZI AKTİF OLARAK KULLANIMA GİRMİŞTİR.
12 Ocak 2023

FmRiZR0XkAENPSF.jpg

DR. ERSİN ARSLAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE SPORCULARIN SEZON ÖNCESİ VERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ,  AYRICA YARALANMALARDAN VE AMELİYATLARDAN SONRA SAHAYA GERİ DÖNÜŞLE İLGİLİ REHABİLİTASYONDA ÇOK ÖNEMLİ OLAN İZOKİNETİK CİHAZI AKTİF OLARAK KULLANIMA GİRMİŞTİR.

Eklem hareketi boyunca, sabit bir hızla ve maksimum dirence karşı koyarak egzersiz yaptırılma prensibine dayanan bir cihazdır. İzokinetik sistemin en önemli avantajları kas gücü ve toplam iş değerlerinin objektif bir biçimde ölçülebilmesidir ve sporcunun sahaya geri dönüşü ile ilgili çok önemli ipuçları vermesidir.

Sıklıkla kullanıldıkları yerler;

• Sezon öncesi sporcunun veya hastanın fonksiyonel kapasitesinin ve kas performansının ölçülmesi ve bu şekilde kişiye özel antrenman planlanabilmesi
  • Tedavi ve rehabilitasyon programı sonucunun objektif olarak değerlendirilmesi ve izlenmesi
  • Sağ ve sol arasındaki kas gücü, eklem hareket açıklığı gibi değerlerin karşılaştırılması