Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğimiz 6000. Açık Kalp Ameliyatı işlemini gerçekleştirildi.
06 Mart 2020

Kliniğimizde kalp cerrahisi, açık kalp ameliyatları ilk kez 2008 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Mustafa Paç tarafından başlatılmıştır.

O günlerden bugüne artan hekim kadrosu ile hizmette duraksamadan açık kalp ameliyatlarını sürdürmüş, bugün ise 6000. Vakasını gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız.

Hastanemizde kalp cerrahisi kliniğinde 2 ameliyathane, 6 yataklı yoğun bakım ve 26 yataklı servis mevcuttur. Kliniğimiz biri doçent olmak üzere 11 uzman kalp cerrahı ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Klinikte çocuk kalp ameliyatları dahil tüm erişkin açık kalp ameliyatları başarı ile yapılmaktadır. Vaka sayıları olarak bölgenin en yüksek hacimle çalışan merkezi konumunda olup özellikle son 2 yılda açık kalp ameliyatları ayda 40 açık kalp ameliyatı sayısı 120 vakaya çıkmıştır. Yine bölgemizde kliniğimiz özellikle aort disseksiyonları başta olmak üzere acil açık kalp ameliyatlarını kabul eden tek merkez olmaktadır. Artan vaka sayılarını karşılamada ve bölgemizin neredeyse tüm acillerini karşılamadaki başarısı takdire şayandır.

Kliniğimizde gerçekleştirilen açık kalp vakalarının yanı sıra günümüz teknolojilerinin en ilerileri olan ve sadece çok gelişmiş merkezlerde düzenli olarak uygulanabilen ameliyatsız yöntemler olan endovasküler girişimsel işlemler ve bir çok yerde kapalı kalp ameliyatı olarak adlandırılan küçük kesi ile yapılan minimal invaziv açık kalp ameliyatları neredeyse rutin olarak uygulanmaktadır. Ayrıca kliniğimiz bünyesinde varis hastaları için lazer, radyofrekans ve köpük ile kapatma gibi tüm yöntemler hastalarımızda başarılı bir şekilde uygulanmakta olup her ay 40 civarı hastaya varis işlemleri günübirlik uygulanmaktadır.

Kliniğimiz; ilimizde yakın gelecekte açılacak olan Şehir Hastanesine geçiş hazırlıklarını tamamlamış olup aynı zamanda Eğitim Kliniği olarak asistan eğitimini de başlatacak şekilde hazırlıklarını tamamlamıştır.

kvc6000_1.jpg           kvc6000_2.jpg

kvc6000_3.jpg